Puree ziemniaczane z czosnkiem i oliwą z oliwek

Puree ziemniaczane z oliwą z oliwek i czosnkiem to danie na 13 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 219 kalorii , 5 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 62 centy za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, ząbki czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 30 minut . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Święta Dziękczynienia . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Dorsz z sosem pomidorowo-oliwkowo-chorizo i puree ziemniaczanym , Ciasto z winem i oliwą z oliwek oraz Sos pomidorowy z bazylią i oliwą z oliwek z makaronem .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku; dodaj wodę, aby je przykryć. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj bez przykrycia przez 15-20 minut lub do miękkości. W międzyczasie umieść oliwę i czosnek w małym robocie kuchennym; miksuj, aż się połączą.
Odcedź ziemniaki; wróć do garnka. Rozgnieć ziemniaki, stopniowo dodając śmietanę, masło, sól, pieprz i tyle mleka, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Wymieszaj z zieloną cebulką.
Podawać z oliwą czosnkową i, jeśli wolisz, z serem.