Podstawowe ciasto francuskie
Basic Pie Pastry to przepis bez nabiału na 16 porcji. Za 10 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 151 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako spód i jest gotowy w około 20 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, sody cytrynowo-limonkowej, soli i smalcu. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to: Krem migdałowy do ciasta , Duńskie ciasto jabłkowo-cynamonowe iTarta jabłkowa + Krem korzenny do ciasta + Kruche ciasteczka cynamonowe .
Instrukcje
W malakserze wymieszaj mąkę i sól.
Dodaj smalec; przykryj i miksuj, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj sodę, aż ciasto utworzy kulę. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż będzie łatwe do obróbki.
W przypadku dwóch ciast z jednym spodem rozwałkuj połowę ciasta na lekko posypaną mąką powierzchnię, tak aby pasowało do formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Przenieś ciasto na formę do ciasta. Przytnij ciasto do 1/2 cala poza krawędź formy; krawędzie faliste. Powtórz z pozostałym ciastem. Napełnij lub upiecz zgodnie z instrukcją przepisu.
W przypadku ciasta z podwójnym spodem podziel ciasto na pół, tak aby jedna część była nieco większa od drugiej. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj większą część, aby pasowała do 9-calowej formy do ciasta.
Przenieś ciasto na formę do ciasta. Przytnij ciasto na 1 cal poza krawędź formy.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta; umieść nadzienie. Przytnij, uszczelnij i pofaluj brzegi.
Natnij ciasto francuskie.
Piec zgodnie z instrukcją przepisu.