Podstawowe ciasto francuskie

Podstawowe ciasto francuskie
Basic Pie Pastry to przepis bez nabiału na 16 porcji. Za 10 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 151 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako spód i jest gotowy w około 20 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, sody cytrynowo-limonkowej, soli i smalcu. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to: Krem migdałowy do ciasta , Duńskie ciasto jabłkowo-cynamonowe iTarta jabłkowa + Krem korzenny do ciasta + Kruche ciasteczka cynamonowe .

Instrukcje

1
W malakserze wymieszaj mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj smalec; przykryj i miksuj, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj sodę, aż ciasto utworzy kulę. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż będzie łatwe do obróbki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
3
W przypadku dwóch ciast z jednym spodem rozwałkuj połowę ciasta na lekko posypaną mąką powierzchnię, tak aby pasowało do formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Przenieś ciasto na formę do ciasta. Przytnij ciasto do 1/2 cala poza krawędź formy; krawędzie faliste. Powtórz z pozostałym ciastem. Napełnij lub upiecz zgodnie z instrukcją przepisu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
5
W przypadku ciasta z podwójnym spodem podziel ciasto na pół, tak aby jedna część była nieco większa od drugiej. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj większą część, aby pasowała do 9-calowej formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Przenieś ciasto na formę do ciasta. Przytnij ciasto na 1 cal poza krawędź formy.
7
Dodaj nadzienie.
8
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta; umieść nadzienie. Przytnij, uszczelnij i pofaluj brzegi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Natnij ciasto francuskie.
10
Piec zgodnie z instrukcją przepisu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawKruche ciasto
Magazyn