Skillet Blueberry-Peach Cobbler to deser z południa. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 381 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,16 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup brzoskwinie, skórkę z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie jest raczej kiepskie. Peach Blueberry Cobbler , Mango Peach Cobbler i Perfect Old Fashioned Peach Cobbler są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brzoskwinie Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/2 Cala
1
W dużej misce wymieszaj cukier, cynamon, sól i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Zimne Niesolone Masło, Pokrojone Na Małe Kawałki Lub Starte
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
2
Dodaj brzoskwinie i borówki i wymieszaj, równomiernie pokrywając owoce mieszanką cukru. W razie potrzeby wymieszaj z sokiem z cytryny i skórką.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i sól w dużej misce. Używając robota kuchennego, noża do ciasta lub opuszkami palców, wmieszaj schłodzone masło do suchych składników, aż mieszanka będzie przypominać grubą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
Naturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Dodaj maślankę i mieszaj, aż stanie się wilgotna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
3
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika i nałóż na upieczone owoce 6–8 porcji ciasta biszkoptowego (po 1/2 szklanki), zachowując odstępy około 1/2 cala.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F i piecz, aż ciasteczka będą złocistobrązowe na wierzchu, a owoce będą bulgotać, około 30 minut. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego