Placek z jagodami i brzoskwiniami na patelni

Placek z jagodami i brzoskwiniami na patelni
Skillet Blueberry-Peach Cobbler to deser z południa. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 381 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,16 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup brzoskwinie, skórkę z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie jest raczej kiepskie. Peach Blueberry Cobbler , Mango Peach Cobbler i Perfect Old Fashioned Peach Cobbler są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brzoskwinie Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/2 CalaBrzoskwinie Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/2 Cala
1
W dużej misce wymieszaj cukier, cynamon, sól i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Zimne Niesolone Masło, Pokrojone Na Małe Kawałki Lub StarteZimne Niesolone Masło, Pokrojone Na Małe Kawałki Lub Starte
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
2
Dodaj brzoskwinie i borówki i wymieszaj, równomiernie pokrywając owoce mieszanką cukru. W razie potrzeby wymieszaj z sokiem z cytryny i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
3
Włóż nadzienie owocowe do żeliwnej patelni i wstaw do piekarnika na 15 do 20 minut. W międzyczasie zrób ciasto na ciasteczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Ciasteczka (polecamy: Pillsbury Grands! Southern Style Biscuits)Ciasteczka (polecamy: Pillsbury Grands! Southern Style Biscuits)
1
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i sól w dużej misce. Używając robota kuchennego, noża do ciasta lub opuszkami palców, wmieszaj schłodzone masło do suchych składników, aż mieszanka będzie przypominać grubą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Dodaj maślankę i mieszaj, aż stanie się wilgotna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
3
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika i nałóż na upieczone owoce 6–8 porcji ciasta biszkoptowego (po 1/2 szklanki), zachowując odstępy około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Ciasteczka (polecamy: Pillsbury Grands! Southern Style Biscuits)Ciasteczka (polecamy: Pillsbury Grands! Southern Style Biscuits)
4
Zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F i piecz, aż ciasteczka będą złocistobrązowe na wierzchu, a owoce będą bulgotać, około 30 minut. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka (polecamy: Pillsbury Grands! Southern Style Biscuits)Ciasteczka (polecamy: Pillsbury Grands! Southern Style Biscuits)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn