Placek jabłkowy z farmy
Farm Apple Pan Pie to deser dla 24 osób. Jedna porcja zawiera 532 kalorie , 11 g białka i 22 g tłuszczu . Za 96 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 1539 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proszku do pieczenia, kwaśnych jabłek, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 60% , to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują 4th of July RASPBERRY, WHITE & BLUEBERRY FARM TO TABLE Cocktail From Harvest Spirits , Farm Fresh Vegetable Stew i Pan Seared Apple Almond Cake .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia; dodaj tłuszcz, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubych okruchów.
Wymieszaj żółtka z zimną wodą.
Posyp suche składniki; wymieszaj widelcem. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody, 1 łyżkę stołową na raz, aż mieszanka uformuje się w kulkę.
Podziel ciasto na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta tak, aby pasowała do formy do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal.
Skropić jabłka sokiem z cytryny i ułożyć połowę z nich na cieście.
Wymieszaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i sól; posyp połowę jabłek. Na wierzchu ułóż pozostałe jabłka; posyp pozostałą mieszanką cukru.
Rozwałkuj resztę ciasta tak, aby pasowało do formy, połóż na wierzchu nadzienia i zlep brzegi.
Posmarować mlekiem i posypać cukrem.
Wytnij otwory w cieście wierzchnim.
Piec w temperaturze 400°C przez 50 minut lub do momentu, aż skórka będzie złocistobrązowa, a nadzienie bulgoczące.