Pieczony dziki ryż z grzybami

Pieczony dziki ryż z grzybami
Zapiekanka z dzikim ryżem i grzybami może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 183 kalorie , 5 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką kostki bulionu wołowego, ryż, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj Zupę z kasztanów i dzikich grzybów z kremem parmezanowym i gruszkami , Kurczak i dzikie muszle faszerowane grzybami i Risotto z dzikimi grzybami z targu rolników , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj wodę, bulion, czosnek i dziki ryż; doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj ryż długoziarnisty; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Wymieszaj z grzybami i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż DługoziarnistyRyż Długoziarnisty
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Przełożyć do nieposmarowanej, kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–40 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn