Patelnia z kurczakiem i bulgurem
Przepis Chicken Bulgur Skillet można przygotować w około 45 minut . Ten przepis daje 4 porcje po 441 kalorii , 35 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 2,0 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Ten przepis lubi 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sól, kminek, orzechy włoskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 80% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Bulgur Pilaf With Green Lentils, Served With Caramelized Onions -Mercimekli Bulgur Pilavi , Bulgur Wheat Salad , and Spinach, Sultanan and Bulgur Wheat Borek's .
Instrukcje
Na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką smaż kurczaka na oleju na średnio wysokim ogniu, aż mięso straci różowy kolor.
Zdejmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni smaż i mieszaj marchewki, cebulę, orzechy, kminek i kumin przez 3-4 minuty lub do momentu, aż cebula zacznie brązowieć.
Dodaj bulgur. Stopniowo dodawaj bulion; doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; dodaj rodzynki, sól, cynamon i kurczaka. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż bulgur będzie miękki.