Pasternak glazurowany klonem na jarmużu

Potrzebujesz bezglutenowego, laktoowowegetariańskiego i pierwotnego dodatku ? Glazurowane klonem pasternaki na jarmużu mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 308 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cydr jabłkowy, jarmuż, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Pieczona dynia piżmowa i pasternak , Łosoś glazurowany klonowo-musztardowo i Polędwiczka wieprzowa glazurowana klonowo-boczkiem .
Instrukcje
Rozpuść 1/4 szklanki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pasternak i syrop klonowy. Gotuj bez przykrycia przez 15-20 minut lub do momentu, aż syrop prawie odparuje, a pasternak się skarmelizuje, często mieszając.
Tymczasem w rondlu rozpuść resztę masła na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę i smaż przez 4–5 minut lub do miękkości.
Dodaj jarmuż; posyp solą. Gotuj i mieszaj przez 3-5 minut lub do momentu, aż lekko zwiędnie.
Dodaj cydr; zmniejsz ogień do niskiego. Przykryj i gotuj na parze przez 5 minut.
Aby podać, nałóż jarmuż na duży talerz i udekoruj go pasternakiem.