Pasternak glazurowany klonem na jarmużu

Pasternak glazurowany klonem na jarmużu
Potrzebujesz bezglutenowego, laktoowowegetariańskiego i pierwotnego dodatku ? Glazurowane klonem pasternaki na jarmużu mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 308 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cydr jabłkowy, jarmuż, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Pieczona dynia piżmowa i pasternak , Łosoś glazurowany klonowo-musztardowo i Polędwiczka wieprzowa glazurowana klonowo-boczkiem .

Instrukcje

1
Rozpuść 1/4 szklanki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesolonego Masła, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesolonego Masła, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj pasternak i syrop klonowy. Gotuj bez przykrycia przez 15-20 minut lub do momentu, aż syrop prawie odparuje, a pasternak się skarmelizuje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
3
Tymczasem w rondlu rozpuść resztę masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Dodaj szalotkę i smaż przez 4–5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
5
Dodaj jarmuż; posyp solą. Gotuj i mieszaj przez 3-5 minut lub do momentu, aż lekko zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Dodaj cydr; zmniejsz ogień do niskiego. Przykryj i gotuj na parze przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
7
Aby podać, nałóż jarmuż na duży talerz i udekoruj go pasternakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
JarmużJarmuż
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn