Oryginalny Donair ze wschodniego wybrzeża Kanady

Oryginalny Donair ze wschodniego wybrzeża Kanady
Oryginalny Donair ze wschodniego wybrzeża Kanady może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 507 kalorii , 23 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 1,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 941 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga papryki, mleka skondensowanego, czosnku w proszku i mielonej wołowiny. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 9 godzin i 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 56% . Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj przekąski z kraba ze wschodniego wybrzeża , zupę serową ze wschodniego wybrzeża i zupę pomidorową ze wschodniego wybrzeża .

Instrukcje

1
W misce dokładnie wymieszaj mieloną wołowinę, czarny pieprz, cebulę w proszku, czosnek w proszku, sól, paprykę, pieprz cayenne i oregano. Przyprawione mięso uformuj w gruby bochenek, przykryj i odstaw na noc do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
RamięRamię
Pomidory Rzymskie, Bez Pestek I Pokrojone W Drobną KostkęPomidory Rzymskie, Bez Pestek I Pokrojone W Drobną Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
3
Ułóż klops na blasze do pieczenia i piecz przez 1 godzinę, w połowie pieczenia przewracając bochenek na drugą stronę. Pozostaw klops do ostygnięcia, aby trzymał się razem i można go było kroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
4
W misce wymieszaj mleko skondensowane z cukrem białym, mieszając aż cukier się rozpuści, a następnie łyżeczkami dodawaj ocet, mieszając po każdym dodaniu, do smaku. Sos przechowywać w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wiórków Kokosowych6 Uncji Wiórków Kokosowych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
5
Pokrój bochenek mięsny w plastry o grubości 1/4 cala i smaż je na patelni na średnim ogniu, aż obie strony będą brązowe i chrupiące, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
6
Posyp krążki chleba pita odrobiną wody i wciśnij każdy z nich na rozgrzaną patelnię, aby się rozgrzał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
7
Aby podać, włóż kilka plasterków mięsa do podgrzanego chleba pita i połóż na nim około 2 łyżki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Zwiń chleb pita w rożek, zawiń w folię aluminiową, aby sos nie wyciekał i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn