Odciski palców z ciasta pekanowego

Pecan Pie Thumbprints może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na desery. Za 5 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 54 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo ma 44 kalorie , 1 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . Udaj się do sklepu i kup orzechy pekan, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę 0% w rankingu Prompable Spoonacular . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także przepisy na: Odciski kciuka z żurawiną bez jajek , Ciasto pekanowe bez glutenu i nabiału orazCiasto pekanowe St. Regis Janet z pekanami glazurowanymi miodem .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta. Ubij żółtka i syrop kukurydziany. Stopniowo ubijaj mąkę. Schłodź pod przykryciem przez 30 minut lub do momentu, aż masa będzie wystarczająco twarda, aby ją zwinąć.
Do nadziewania w małym rondelku wymieszaj cukier puder, masło i syrop kukurydziany. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia, dodać orzechy pekan i wymieszać.
Wyjmij z patelni i odstaw do lodówki na 30 minut lub do wystygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 375°. Uformuj z ciasta kulki o średnicy 1 cala; układaj je w odstępach 2 cali na blachach do pieczenia wyłożonych papierem pergaminowym. W małej misce ubij białka jaj; posmaruj wierzch.
Wyjmij z piekarnika. Delikatnie naciśnij wgłębienie w środku każdego ciasteczka końcem trzonka drewnianej łyżki. Napełnij każde skąpą 1/2 łyżeczki mieszanki pekanowej.
Piecz przez kolejne 4–5 minut lub do momentu, aż brzegi będą jasnobrązowe.
Ostudzić na patelniach przez 5 minut.
Przenieść na kratkę do ostygnięcia.