Niemiecka sałatka ziemniaczana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc wypróbuj niemiecką sałatkę ziemniaczaną. Za 1,96 dolara za porcję otrzymasz dodatek dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pełnowartościowy przepis zawiera 332 kalorie , 8 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Niepodległości . Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 35 minut . 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga boczku, cebuli, musztardy dijon i liści pietruszki. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Naleśniki bananowe z Nutellą w stylu niemieckim , Niemieckie kotlety mięsne Frikadellen i Lukier do niemieckiego ciasta czekoladowego .
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Umieść ziemniaki w dużym garnku z żółtą cebulą i zalej zimną wodą. Gotuj na ruszcie grilla lub na palniku, aż będą miękkie.
Odcedź, wyrzuć cebulę i pokrój ziemniaki w kostkę, gdy będą na tyle chłodne, że będzie można je dotykać.
Umieść ziemniaki w dużej misce i przykryj, aby zachowały ciepło.
Połóż dużą patelnię na ruszcie grilla.
Dodaj boczek i smaż, aż będzie chrupiący.
Wyjmij boczek łyżką cedzakową i odsącz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Dodaj czerwoną cebulę do wytopionego tłuszczu z boczku i smaż, aż zmięknie, około 3-4 minut. Ostrożnie dodaj ocet i musztardę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Dodaj olej, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj gorący sos do ziemniaków i delikatnie wymieszaj, aby go pokryć. Dodaj dymkę i pietruszkę. Dopraw ponownie solą i pieprzem do smaku.