Motylowe kotlety wieprzowe w stylu kubańskim
Motylowe kotlety wieprzowe w stylu kubańskim wymagają około 52 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 3,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 650 kalorii , 51 g białka i 44 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup mielony kminek, kotlety wieprzowe, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 4 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i דל פחמימות,zną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje spektakularną ocenę Spoonacular wynoszącą 84% . Kubańskie medaliony wieprzowe , pieczony kurczak w sosie motylkowym z cebulą i marchewką oraz kubańska czarna fasola z ryżem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
W dużym naczyniu do pieczenia wymieszaj trzepaczką 1/2 szklanki soku pomarańczowego, 1/4 szklanki soku z limonki, 3 łyżki oregano, czosnek, kminek i olej rzepakowy.
Dodaj wieprzowinę i obróć, aby ją pokryć. Przykryj i pozwól marynować przez co najmniej 15 minut i do 2 godzin w lodówce.
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i osusz.
Połóż kotlety na płaskiej powierzchni, przekrojoną stroną do góry, dopraw solą i pieprzem.
Połóż 1 plaster sera, 2 plasterki szynki, kilka plasterków ogórka i kolejny plaster sera na 1 połówce kotleta. Złóż, posmaruj wierzch olejem i dopraw solą i pieprzem. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Połóż kotlety na grillu, stroną z olejem do dołu i grilluj, aż będą złocistobrązowe, 3 do 4 minut. Obróć kotlety i grilluj dalej, aż spód będzie złocistobrązowy, a ser się roztopi, 2 do 3 minut dłużej.
Ubij resztę soku pomarańczowego i limonkowego, oregano i kolendrę z oliwą z oliwek, solą i pieprzem do smaku. Nałóż na kotlety i podawaj.