Mostek wołowy w stylu teksańskim

Mostek wołowy w stylu teksańskim
Mostek wołowy w stylu teksańskim wymaga około 6 godzin i 55 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 444 kalorie, 48 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 3,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup płynny dym, pieprz, keczup i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Będzie hitem na Twojej imprezie Chanukowej. Niewiele osób przepadało za tym żydowskim daniem. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 61%. Podobne przepisy obejmują mostek wołowy z grilla po teksasku, wędzony, nacierany przyprawami, mostek po teksasku na toście teksańskim i mostek po teksasku.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sos Worcestershire, chili w proszku, liście laurowe, czosnek, sól selerową, pieprz i, jeśli to konieczne, płynny dym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sałatkowy Ranczo, OpcjonalnieSos Sałatkowy Ranczo, Opcjonalnie
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 CalaSłodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2
Przekrój mostek na pół; Dodaj do torby. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Schłodzić przez noc.
3
Przenieś wołowinę do pojemnika o pojemności 5 lub 6 qt. powolna kuchenka; dodać bulion. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
Do sosu, w małym rondlu podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj pozostałe składniki; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
6
Wyjmij mostek z wolnowaru; wyrzucić liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
7
Umieść 1 szklankę soków kuchennych w miarce; odtłuszczać tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
8
Dodać do sosu barbecue. Wylej pozostałe soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
9
Włóż mostek z powrotem do wolnowaru; polać mieszanką sosów. Przykryj i gotuj na dużym ogniu przez 30 minut, aby smaki się połączyły. Pokrój wołowinę w poprzek włókien; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki

Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel

Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to świetny wybór na mostek wołowy. Wszystkie te czerwone wina radzą sobie z mięsistym, wędzonym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, warto poszukać koszernego czerwonego wina. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn