Meksykański burger Cemita

Meksykański burger Cemita
Meksykański Cemita Burger może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Za 3,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 52 g białka , 91 g tłuszczu i łącznie 1328 kalorii . Ten przepis jest dla 4 osób. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką liście papalo, bułki z sezamem, majonez i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dość drogi przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Tortilla Burger Loco Vaca , $50,000 Burger i An American Beef Burger .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj chipotle, sos adobo, czosnek, meksykańską śmietanę i majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 1/2 łyżki Sosu Adobo Z Konserwowej Papryczki Chipotle2 1/2 łyżki Sosu Adobo Z Konserwowej Papryczki Chipotle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Lekko Masuj AwokadoLekko Masuj Awokado
2
Mieszaj, aż składniki się połączą, i odstaw.
3
Awokado
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Lekko Rozgniecionego Awokado Hass1 1/2 Szklanki Lekko Rozgniecionego Awokado Hass
1
W małej misce wymieszaj awokado i sok z limonki. Dopraw do smaku solą i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Meksykańska Crema (można Zastąpić Creme Fraiche)Meksykańska Crema (można Zastąpić Creme Fraiche)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(można Zastąpić śmietaną Crème Fraîche)(można Zastąpić śmietaną Crème Fraîche)
2
W dużej misce wymieszaj wołowinę, sos adobo, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dobrze wymieszaj, dotykając mięsa jak najmniej, aby uniknąć zbicia. Podziel mieszankę na 4 równe porcje i uformuj kotlety o wielkości bułek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Rozgrzej dużą patelnię na wysokim ogniu. Gdy olej będzie gorący, dodaj burgery. Smaż przez 3 minuty, a następnie obróć burgery. Posyp burgery serem Oaxacan i przykryj folią aluminiową. Smaż, aż burgery będą średnio wysmażone, około 3 do 4 minut. Podpiecz bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Aby złożyć burgery, rozsmaruj trochę kremu Chipotle Crema na przekrojonych bokach bułek. Na spód każdej bułki dodaj trochę chipsów kukurydzianych, kotlet z serem, cebulę, równe ilości awokado
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydziane Chipsy TortillaKukurydziane Chipsy Tortilla
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Rozłóż i papalo. Przykryj wierzchem bułki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn