Makaron i papryka
Makaron z papryką może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 249 kalorii , 8 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 62 centy za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup sól, skrobię kukurydzianą, bazylię i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z oceną Spoonacular wynoszącą 56% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pastan e Fagioli (Makaron z fasolą) , Pieczone oliwki i papryka oraz Sałatka z buraków z papryką i sałatą .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie, na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką, podsmaż paprykę na maśle, aż będzie chrupiąca i miękka.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Połącz skrobię kukurydzianą, bulion i wino lub dodatkowy bulion do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do mieszanki pieprzowej. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać bazylię, sól i pieprz.
Odcedź makaron i wymieszaj go z mieszanką pieprzową.