Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj łososia z grilla po kubańsku. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 641 kalorii. Za 6,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pokrojonych na środku filetów z łososia, szalotki, soli koszernej i pomidorów winogronowych. 4 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, pełnoziarnistej 30 i pescatarian. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 92%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również burgery po kubańsku z grillowaną szynką i serem, glazurowany ananas z bochenkiem cukru i sałatkę z homara przyozdobioną prażonymi orzechami kokosowymi i krewetkami z grilla w stylu kubańskim oraz grillowanym łososiem w stylu pastrami.
Instrukcje
1
Rozgrzej grill do średniej wysokości. W dużej misce wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1 cytryny, czosnek, szalotkę, kminek, cayenne, 1 łyżeczkę soli i połowę kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Standardowa Miska Na Wafle
2
Dodaj łososia i obróć do panierowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3
Pozostawić do marynowania na 15 minut w temperaturze pokojowej. W międzyczasie w misce wymieszaj serca palm i pomidorów z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z pozostałej cytryny i resztą kolendry. Sezon z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hearts Of Palm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Standardowa Miska Na Wafle
4
Posmaruj grill olejem roślinnym. Grilluj łososia okrągłą stroną do dołu, aż do zaznaczenia na dnie, około 4 minut. Obróć i kontynuuj grillowanie, aż zostanie zaznaczone po drugiej stronie i będzie ugotowane, jeszcze 2 do 3 minut. Rozłóż łososia na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Podawać z zieleniną i sercami sałatki palmowej; Skrop warzywa sokiem z sałatki.
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór na grillowanego łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.