Łódeczki z cukinii i fasoli pinto
Jeśli masz około 30 minut , aby spędzić je w kuchni, łódki z cukinii z fasoli pinto mogą być niesamowitym przepisem na danie bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo . Ten przepis jest dla 4 osób. To danie główne ma 368 kalorii , 18 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 2,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, mielony kminek, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj łódki z pizzy z cukinii , wegańskie łódki z faszerowanej cukinii i domowy twardy wieczór taco z carnitas i fasolą pinto , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Przekrój cukinię wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ, pozostawiając skorupkę o grubości 3/8 cala. Pokrój miąższ i odstaw. W garnku typu Dutch oven zagotuj wodę z solą.
Dodaj skorupki cukinii i gotuj przez 5–8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Na dużej patelni podsmaż cebulę i miąższ cukinii na oleju, aż będą chrupiące i miękkie. Dodaj fasolę, kukurydzę, sos pomidorowy, sos chili, kolendrę i kmin. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut lub do momentu podgrzania.
Posyp serem; przykryj i gotuj przez 1 minutę lub do momentu roztopienia się sera. Nałóż łyżką do skorupek cukinii; posyp pomidorem.