Kurczak z czosnkiem na ryżu
Kurczak z czosnkiem na ryżu przygotowuje się od początku do końca w około 25 minut . To danie główne ma 980 kalorii , 49 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 1 osoby i kosztuje 4,14 USD za porcję . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Mieszanka skórki pomarańczowej, miodu, mielonego imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują Zupę z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem , Ryż kerabu (sałatka ryżowa) i Smażony ryż z kalafiora, brązowego ryżu i warzyw .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj cebulę, czosnek, sok z cytryny, sos sojowy, miód i imbir.
Wlać połowę do małej plastikowej torebki z możliwością ponownego zamknięcia; dodać kurczaka. Zamknąć torebkę i obrócić, aby pokryć; schłodzić przez co najmniej 1 godzinę. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę.
W małym rondelku zagotuj bulion z kurczaka.
Zdjąć z ognia; dodać ryż, pietruszkę i skórkę pomarańczową. Przykryć i odstawić na 5 minut. W międzyczasie w małej patelni gotować kurczaka i odłożoną marynatę, aż kurczak nie będzie już różowy.