Kurczak po szwajcarsku z grzybami

Kurczak po szwajcarsku z grzybami
Kurczak z pieczarkami szwajcarskimi to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 429 kalorii . Za 1,92 dolara za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką masło, połówki piersi z kurczaka, szynkę delikatesową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Mushroom-Swiss Hamburger Pie , Quiche with Swiss Chard and Mushroom oraz Swiss Chard and Mushroom Popover Bake .

Instrukcje

1
Rozpłaszcz kurczaka na grubość 1/4 cala. W płytkiej misce lekko ubij jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
2
Wymieszaj okruchy krakersów i sól w innej płytkiej misce. Zanurz kurczaka w jajku, a następnie obtocz w okruszkach; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułki Do Kanapek Submarine (około 6 Cali), PrzekrojoneBułki Do Kanapek Submarine (około 6 Cali), Przekrojone
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
3
Na dużej patelni żaroodpornej podsmaż pieczarki na 1 łyżce masła, aż będą miękkie; wyjmij i odstaw. Na tej samej patelni smaż kurczaka na średnim ogniu w pozostałym maśle przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż nie będzie już różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
4
Na każdą połówkę piersi kurczaka połóż plaster szynki, pieczarki i plaster sera. Piecz w odległości 4-6 cali od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu roztopienia się sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn