Krewetki i homary i zacier

Krewetki i homary i zacier
Krewetki i homary Bangers i zacier mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 7,58 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorii, 44g białka, oraz 46g tłuszczu. 6 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką sól morską, sok pomarańczowy, białko jaja i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy obejmują Wegańskie kiełbaski i zacier niskowęglowodanowy! (Bangers & Mash ) , Bangers and Mash, oraz Bangers and Mash.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Dla bangerów: za pomocą maszynki do mięsa lub młynka do żywności zmiel krewetki, homara i czosnek razem w dużej misce. Następnie dodaj do miski pietruszkę, estragon, przyprawę do owoców morza, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, białko jaja i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dobrze wymieszaj łyżką, upewniając się, że nie przesadzisz. Wskazówka: weź odrobinę mieszanki i włóż na sekundę do wrzącej wody, wyjmij i upewnij się, że przyprawa jest dobra. Jeśli potrzebujesz więcej soli lub pieprzu, nadszedł czas, aby to zrobić, zanim napełnisz osłonki. Aby przygotować kiełbaski, zrób mały otwór na końcu osłonki, a następnie zawiąż koniec osłonki w kierunku końca osłonki. Następnie napełnij obudowę zgodnie z instrukcjami dołączonymi do używanego sprzętu lub torbą na ciasto. Podczas napełniania przekręć lub zawiąż obudowę co 5 do 6 cali, aby utworzyć każde ogniwo do końca obudowy, a następnie zwiąż obudowę. Aby ugotować kiełbaski, w dużym rondlu zagotuj wodę, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodaj linki i gotuj przez 5 do 6 minut. Następnie wyjmij kiełbaski, powtórz proces z pozostałymi kiełbasami, a następnie odstaw do ostygnięcia. Aby podsmażyć lub obrać kiełbaski, na patelni do smażenia na dużym ogniu dodaj 1 łyżeczkę oleju, podsmaż kiełbaski ze wszystkich czterech stron, 1 do 2 minut z każdej strony, a następnie powtarzaj proces, aż wszystkie kiełbaski zostaną ugotowane. Podczas gdy kiełbaski stygną, zacznij przygotowywać ziemniaki. W garnku o pojemności 1 galona zagotuj 10 szklanek wody. Następnie dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości widelca, około 20 minut. Po ugotowaniu wyjmij z wody i odcedź. Następnie za pomocą ricera przetwórz ziemniaki przez ricer (lub młyn spożywczy) do miski. Jeśli nie masz ricera lub młyna spożywczego, możesz użyć miksera z nasadką do trzepaczki, mieszając na wysokim poziomie, aby wygładzić. Po obraniu ziemniaków dodaj masło i dopraw solą i pieprzem. Wykończ gęstą śmietaną, mieszając. Do sosu: w rondelku na średnim ogniu dodaj sok pomarańczowy i cebulę i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz sok do 1/2 szklanki, a następnie dodaj chrzan.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Zdejmij z ognia i wymieszaj masło na koniec. Trzymaj ciepło do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Na kiełki: w rondelku na średnim ogniu dodaj olej i podgrzej. Następnie dodaj boczek i gotuj przez 2 minuty, mieszając przez cały czas. Następnie dodaj cebulę i ponownie gotuj przez 2 minuty; cebulę należy zmiękczyć. Następnie odlać patelnię winem. Wymieszaj i dodaj brukselkę, gotując do zrumienienia na brzegach, 8 do 9 minut. Dopraw solą i pieprzem. Do podania ułóż ziemniaki na talerzach i posyp brukselką, a następnie kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
KiełkiKiełki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Skrop sosem i wykończ estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweboczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBrukselka, podzielona i gotowana na parzeBrukselka, podzielona i gotowana na parze1( bakłażany)białko jaja, ubijane na średnie szczytybiałko jaja, ubijane na średnie szczyty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży estragonposiekany świeży estragon4trochę posiekanej cukiniiPosiekany świeży estragon do dekoracjiPosiekany świeży estragon do dekoracji3goździkiczosnek, splitczosnek, split1porcja startego parmezanuolej z pestek winogronolej z pestek winogron1szczyptaSzczypta mielonego białego pieprzuSzczypta mielonego białego pieprzu4trochę posiekanej cukiniiSól i mielony pieprzSól i mielony pieprz4trochę posiekanej cukiniiSól i mielony biały pieprzSól i mielony biały pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1porcja startego parmezanu1 mała rzepa, obrana i pokrojona na kawałki o wymiarach 1,25 cm1 mała rzepa, obrana i pokrojona na kawałki o wymiarach 1,25 cm6largesZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowaniaZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowania1Sok z cytrynySok z cytryny113papryka habaneromięso homara, gotowanemięso homara, gotowane1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbitekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbite50caleosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzieosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona czerwona cebulacienko pokrojona czerwona cebula1warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo3 funty średniej wielkości krewetek, z ogonem, bez skorupy, bez żyłek3 funty średniej wielkości krewetek, z ogonem, bez skorupy, bez żyłek454papryka habanerokrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyćkrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyć113papryka habanero(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone4trochę posiekanej cukiniiWino białe, do degażowaniaWino białe, do degażowania2Spód: okruszki z herbatników grahamcebula żółta, mała kostkacebula żółta, mała kostka

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Cadre Stone Blossom Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Kadra Kamień Kwiat Sauvignon Blanc
Kadra Kamień Kwiat Sauvignon Blanc
Aromatycznie to wino pęka słonymi cytrusami z pikantnymi zielonymi nutami zielnymi i tiolami z marakui. W tle ślady zielonego jabłka, ogórka i melona z kwiatowymi aromatami egzotycznych przypraw i kolendry. Na nosie zdecydowanie jest atrakcyjna ziemistość, która z powodzeniem łączy się z obietnicą jasnych cytrusów. Wyobraź sobie, że były Sauvignon Blanc pop rocks...to wino jest właśnie tam z wybuchową świeżością na podniebieniu. Nie daj się zwieść energii, to wino ma mnóstwo konsystencji, która wydobywa złożoną kolekcję smaków. Słone owoce cytrusowe prowadzą, a następnie ziemiste zielone nuty ziołowe, które dopełniają melon i brzoskwinia. Wszystko to jest otoczone przepyszną mineralnością. Możesz posmakować wieku i mądrości tych winorośli oraz ich pięciu dekad współistnienia z pobliskim Oceanem Spokojnym. To zdecydowanie nie jest typowy California SB.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn