Kanapka z jajkiem i bekonem po francusku
Kanapka z jajkiem po francusku i bekonem to przepis bez nabiału na 2 porcje. Za 3,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 617 kalorii . Ten przepis z Allrecipes ma 27 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup bekon, chleb, syrop klonowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Wypróbuj Open-Face Egg Sandwich with Bacon, Asparagus, and Pesto , Good-Egg Salad Sandwich i 3 Delicious Twists on an Egg Salad Sandwich, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Zanurz kromki chleba w roztrzepanych jajkach.
Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię grillową lub patelnię do smażenia na średnio-wysokim ogniu. Smaż, aż się zrumieni z obu stron. Odstaw, ale utrzymuj w cieple.
Włóż boczek do dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio-wysokim ogniu, aż będzie równomiernie brązowy.
Odcedź i odstaw. Odłóż 1 łyżkę tłuszczu z boczku na patelnię i usmaż pozostałe dwa jajka.
Połóż po jednym toście francuskim na każdym z dwóch talerzy.
Połóż jajka sadzone na chlebie, nałóż na nie paski boczku. Przykryj pozostałymi kawałkami tostów francuskich. Następnie polej je syropem.