Jesienne kotlety wieprzowe
Jesienne kotlety wieprzowe mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 332 kalorie , 30 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 2,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup cydr jabłkowy, masło, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Podobne przepisy to Jesienne ciasto jabłkowe z polewą karmelową , Jesienny placek jabłkowy i Jesienny chleb piwny .
Instrukcje
Na dużej patelni zrumień kotlety wieprzowe na maśle przez 1-2 minuty z każdej strony. Ułóż morele i śliwki na wieprzowinie.
Wymieszaj cydr, cukier, sól i curry; zalej owoce. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Wyjmij kotlety i owoce, trzymaj w cieple.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do soków na patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać z wieprzowiną i owocami.