Indyk pieczony z rozmarynem

Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych , pieczony indyk z rozmarynem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 18 porcji zawierających 322 kalorie , 47 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 191 osób. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako danie główne w bardzo przystępnej cenie. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, przyprawy, rozmaryn i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 25 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 86% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowane burgery z indyka z pieczonymi papryczkami Jalapeño i sosem BBQ , karmelizowanymi orzechami włoskimi z rozmarynem oraz minipizza z karczochami, kalamatą i suszonymi pomidorami z czosnkiem i rozmarynem .
Instrukcje
Połącz oliwę z oliwek, czosnek, rozmaryn, bazylię, przyprawę włoską, czarny pieprz i sól. Odłożyć na bok.
Umyj indyka wewnątrz i na zewnątrz, osusz.
Usuń wszelkie duże złogi tłuszczu. Zwolnij skórę z piersi. Odbywa się to poprzez powolne przesuwanie palców pomiędzy piersią a skórą. Rozprowadź go luźno aż do końca udka, uważając, aby nie rozerwać skóry.
Używając dłoni, rozprowadź obficie mieszankę rozmarynu pod skórą piersi oraz w dół ud i nóg. Natrzyj pozostałą mieszaninę rozmarynu na zewnętrznej stronie piersi. Użyj wykałaczek, aby uszczelnić skórę na odsłoniętym mięsie z piersi.
Połóż indyka na ruszcie w brytfance.
Dodaj około 1/4 cala wody na dno patelni. Piec zgodnie z liczbą funtów, jaką waży indyk. Zwykle jest to 20 minut na funt w piekarniku o temperaturze 325 stopni F (175 stopni C). Termometr do mięsa włożony w udo powinien wskazywać temperaturę 180 stopni F (82 stopnie C), a po nakłuciu widelcem sok powinien płynąć klarowny.