Idealny sos
Perfect Gravy może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Ten przepis jest na 48 osób i kosztuje 22 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 47 kalorii . Jeśli masz pod ręką liść laurowy, pieprz, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują Mom's Perfect Macaroni Salad , Perfect Chicken Soup i Perfect Granola .
Instrukcje
Umieść podroby, kość szyjną, bulion, cebulę, marchewkę, wino, liście selera, czosnek i liść laurowy w holenderskim piekarniku; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/4 godziny.
Odcedź i usuń podroby, kość szyjną, warzywa i liść laurowy. Odstaw soki z gotowania; lekko ostudź. (Schowaj w lodówce, jeśli zrobiłeś wcześniej.)
Tuż przed podaniem rozpuść masło w dużym rondlu. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo dodawaj mieszankę bulionową. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.