Gulasz z jęczmienia i jagnięciny

Gulasz z jęczmienia i jagnięciny
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału ? Gulasz z jęczmienia i jagnięciny może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 272 kalorie , 23 g białka i 8 g tłuszczu . Za 2,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Można go spożywać o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Udaj się do sklepu i kup paprykę, łopatkę jagnięcą, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Gulasz z jagnięciny i grzybów , Gulasz z jagnięciny Tagine iSekret najlepszego gulaszu z jagnięciny w Instant Pot .

Instrukcje

1
W średniej wielkości misce wymieszaj jagnięcinę z solą, pieprzem i mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Rozgrzej 1/2 łyżki oliwy z oliwek w 4-5-litrowym garnku typu Dutch oven, ustawionym na średnio-wysokim ogniu, aż oliwa zacznie się lekko mienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj połowę jagnięciny i smaż ze wszystkich stron przez około 7–8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Przełóż jagnięcinę do miski i powtórz tę samą czynność z resztą oliwy i jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Przełóż drugą porcję jagnięciny do miski i dodaj marchewki do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Podsmaż marchewki przez 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu. Wrzuć całą jagnięcinę z powrotem do garnka razem z kaszą i wymieszaj, aby się połączyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodaj bulion z kurczaka i doprowadź do wrzenia. Gdy się zagotuje, zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 do 45 minut lub do momentu wchłonięcia płynu i miękkości jagnięciny i kaszki. Pięć minut przed zakończeniem gotowania dodaj oregano. Dopraw do smaku i dodaj sól i pieprz według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Podawać w miskach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn