Frytki z polenty z dipem z sera pleśniowego
Frytki z polenty z dipem z sera pleśniowego to wegetariańska przekąska laktoowowa . Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 377 kalorii . Ten przepis jest dla 15 osób. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera, soli, oleju canolan i mąki. Jest idealny na Super Bowl . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Pieczone medaliony z polenty z szynką , Pieczona polenta z serem ricotta i Gnocchi z polenty z włoską kapustą i serem .
Instrukcje
W garnku typu Dutch oven zagotuj mleko, wodę, masło, sól i pieprz. Zmniejsz ogień do delikatnego wrzenia; powoli wsypuj mąkę kukurydzianą. Gotuj i mieszaj drewnianą łyżką przez 15-20 minut lub do momentu, aż polenta zgęstnieje i będzie odchodzić czysto od brzegów garnka.
Dodaj ser Gouda, bazylię i tymianek.
Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę.
Tymczasem w małej misce wymieszaj majonez, ser pleśniowy i serek śmietankowy; odstaw do lodówki przed podaniem.
Pokrój polentę w paski o wymiarach 3-1/4 x 1/2 cala.
Wsypać mąkę do płytkiej miski. Zanurz polentę w mące; strzepnąć nadmiar.
Na dużej patelni smaż polentę na oleju w partiach przez 3–4 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.