Frittata z ziemniakami i Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj frittaty z ziemniakami i Prosciutto. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz bagietkę, parmezan, prosciutto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki i Prosciutto Frittata, Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto, oraz Chrupiąca Prosciutto i Scallion Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni o średnicy 9 1/2 cala na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki, cebulę i czosnek. Doprawić mieszankę ziemniaków solą i pieprzem do smaku.
Saute na średnim ogniu, aż ziemniaki są złote i chrupiące na zewnątrz, miękkie wewnątrz, o 7 do 10 protokół.
W średniej misce wymieszać jajka, śmietanę, parmezan, prosciutto i bazylię. Wymieszać mieszaninę jaj do mieszaniny ziemniaków na patelni. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina jaj jest prawie ustawiona, ale góra jest nadal Luźne, O 3 protokół.
Umieść patelnię pod brojlerem. Broil aż do góry jest ustawiony i złoty kolor, o 4 protokół. Za pomocą gumowej szpatułki poluzuj frittatę z patelni i przesuń frittatę na deskę do krojenia.
Pokrój frittatę na 12 klinów.
Rozłupać każdy kawałek chleba. Pieczywo tostujemy na patelni grillowej na złoty kolor. Można również smażyć chleb pokrojony bok do złotego, o 1 do 2 protokół, zachowując uważny zegarek na chleb, ponieważ mogą one łatwo spalić. Pokrojone boki chleba tostowego posmarować masłem. Ułóż klin frittata na każdym dolnym kawałku chleba. Przykryć blatami chlebowymi i podawać.