Deser miodowo-owocowy
Deser miodowo-owocowy trwa około 30 minut od początku do końca. Ten deser ma 45 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką miód, nektarynki, śliwki i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Frozen Fruit Dessert , Fruit Terrine Dessert i Fruit Falooda - How to make Mixed Fruit - Falooda Varieties .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza (425 stopni Fahrenheita). Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 9x13 cali folią aluminiową, a następnie spryskaj sprayem do pieczenia.
Połóż śliwki i nektarynki przekrojoną stroną do góry na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż mięso będzie miękkie, przez 18–20 minut.
Skropić owoce miodem i piec jeszcze przez 2–3 minuty, aż do uzyskania złotego koloru.