Cytrusowy poncz imbirowy
Jeśli masz około 10 minut do spędzenia w kuchni, Gingered Citrus Punch może być świetnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i Whole 30 do wypróbowania. Ten napój ma 67 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 24 osób. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup żurawinę, ginger ale, koncentrat lemoniady i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Sałatka z pieczenią wołową z imbirem , burakami i serem pleśniowym z dressingiem winegret cytrusowym i warkoczem o słodkim smaku cytrusowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 3 szklanki wody i 3/4 szklanki koncentratu lemoniady.
Wlać do foremki o pojemności 5 filiżanek. Zamrozić na 2-3 godziny lub do uzyskania konsystencji lodu kruszonego. Ułożyć żurawinę w mieszance lodu kruszonego; docisnąć żurawinę do dna foremki. Zamrozić do stężenia.
W 5-litrowej misce do ponczu połącz koncentrat grejpfrutowy z pozostałą wodą i koncentratem lemoniady. Schłodź w lodówce do stężenia.
Tuż przed podaniem wmieszaj ginger ale. Wyjmij foremkę z lodu, owijając jej dno wilgotną, gorącą ściereczką; odwróć foremkę na blaszkę do pieczenia.
Umieść krążek lodowy w misce do ponczu, stroną z owocami do góry.