Ciasto pistacjowo-kokosowe
Ciasto pistacjowo-kokosowe może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii , 4 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 15 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 21 fanów. Mieszanka mieszanki pistacjowej do puddingu, jajek, kokosa i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny na Dzień Matki . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Ciasto miodowo-pistacjowe w stylu greckim , Bardzo kokosowe ciasto z bardzo kokosowym kremem maślanym i Bezglutenowe batony pistacjowe z dyni piżmowej .
Instrukcje
W dużej misce połącz suchą mieszankę do ciasta, olej, jajka, sodę i suchą mieszankę do budyniu i dobrze wymieszaj. Dodaj orzechy pekan i kokos.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piecz w temperaturze 175°C przez 40–45 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź całkowicie na kratce.
Aby przygotować lukier, w dużej misce wymieszaj mleko, mieszankę do polewy i suchą mieszankę do budyniu. Ubijaj, aż masa zgęstnieje, około 4 minut.
Posyp orzechami pekan i kokosem. Przechowuj w lodówce.