Ciasto czekoladowe z kandyzowaną pomarańczą

Ciasto czekoladowe z kandyzowaną pomarańczą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Candied Orange Chocolate Cake. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 305 kalorii . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do budyniu czekoladowego, cukier puder, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena nie jest tak doskonała. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Candied Nuts , Candied Pine Nutsted Brie Crusted Salad i Candied Spiced Pecans .

Instrukcje

1
Wsyp migdały do natłuszczonej i oprószonej mąką formy do pieczenia o średnicy 25 cm z karbowaniem; odstaw. W dużej misce połącz mieszankę do ciasta, mieszankę do budyniu, jajka, mleko, olej i ekstrakt; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty. Wmieszaj plasterki pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
2
Wlać do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3
Piecz w temperaturze 175°C przez 45–50 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij ciasto z formy na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
4
W małym rondelku zagotuj składniki glazury. Gotuj przez 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
5
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.
6
Polej ciasto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn