Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 536 kalorii , 7 g białka i 24 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 1,04 dolara za porcję. Jeśli masz mąkę do ciast, wodę, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. 157 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co jest raczej słabym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto funtowe z kwaśną śmietaną i kawałkami czekolady , Miękkie ciasto funtowe z jabłkami i Ciasto funtowe z jagodami .
Instrukcje
Rozpuść czekoladę w rondelku z wodą na małym ogniu.
Mieszanina zacznie twardnieć.
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wmieszaj mieszankę wanilii i czekolady.
Wymieszaj mąkę, sól i sodę; dodawaj do ubitej masy na przemian z maślanką. W razie potrzeby dodaj orzechy.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia (torby) o średnicy 10 cali lub formy z żłobkowanymi brzegami.
Piec w temperaturze 325° przez 1,5 godziny lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy.
Pozostawić na 10 minut, a następnie wyjąć z patelni i przełożyć na kratkę do ostygnięcia.
Jeśli chcesz, posyp cukrem pudrem.