Chutney żurawinowo-imbirowy

Przygotowanie chutneyu z żurawiną i imbirem zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 197 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Za 55 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, ocet winny, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co nie jest tak doskonałym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pieczona wołowina z imbirem , Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowy zitronenkuchen i przepis na chutney pomidorowy .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier, ocet, imbir, pieprz cayenne i sól. Doprowadź do wrzenia.
Dodaj gruszki. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Odcedź, zachowując płyn. Wlej płyn z powrotem do garnka; odstaw gruszki na bok. Wymieszaj żurawinę w garnku. Gotuj na średnim ogniu, aż jagody zaczną pękać, około 3 minut, mieszając od czasu do czasu.
Odcedź jagody, zachowując płyn. Wlej płyn z powrotem do garnka; odłóż jagody na bok. Doprowadź płyn do wrzenia; gotuj bez przykrycia, aż płyn zredukuje się do 1/2 szklanki. Wymieszaj z gruszkami, żurawiną i cynamonem.
Podawać na ciepło lub na zimno. Przechowywać w lodówce.