Chutney żurawinowo-imbirowy

Chutney żurawinowo-imbirowy
Przygotowanie chutneyu z żurawiną i imbirem zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 197 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Za 55 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, ocet winny, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co nie jest tak doskonałym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pieczona wołowina z imbirem , Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowy zitronenkuchen i przepis na chutney pomidorowy .

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier, ocet, imbir, pieprz cayenne i sól. Doprowadź do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj gruszki. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
Odcedź, zachowując płyn. Wlej płyn z powrotem do garnka; odstaw gruszki na bok. Wymieszaj żurawinę w garnku. Gotuj na średnim ogniu, aż jagody zaczną pękać, około 3 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Odcedź jagody, zachowując płyn. Wlej płyn z powrotem do garnka; odłóż jagody na bok. Doprowadź płyn do wrzenia; gotuj bez przykrycia, aż płyn zredukuje się do 1/2 szklanki. Wymieszaj z gruszkami, żurawiną i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podawać na ciepło lub na zimno. Przechowywać w lodówce.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn