Chrupiące pieczone jabłka

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i wegetariańskich lacto ovo do swojej kolekcji, Crunchy Baked Apples może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 559 kalorii . Jeśli masz brązowy cukier, rodzynki, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilku osobom ten deser naprawdę przypadł do gustu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Wegańskie pieczone jabłka z kruszonką owsianą , Pieczony kurczak z cynamonowymi jabłkami i Kruche, solone, chrupiące migdałowe ciasto Roca .
Instrukcje
W blenderze lub malakserze zmiel orzechy włoskie i cukier.
Wymieszaj brązowy cukier, rodzynki i 2 łyżki masła; odstaw. Wydrąż gniazda nasienne jabłek i obierz dwie trzecie każdego z nich. Natrzyj wierzch i boki cytryną; wyciśnij sok do środka.
Posmaruj jabłka 2 łyżkami masła, a następnie równomiernie rozprowadź mieszankę orzechową po obranych bokach.
Umieść w nienatłuszczonym 9-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia. Napełnij jabłka mieszanką rodzynek.
Włóż laskę cynamonu do każdego jabłka i polej resztą masła.
Polej jabłka sokiem jabłkowym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 40-50 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie. Ostudzić 15 minut przed podaniem.