Chleb piwny Bubby
Bubba's Beer Bread to wegetariański przepis laktoovo na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 265 kalorii . Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Dzień Ojca . Jeśli masz pod ręką piwo, sól, koperek i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 45% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Autumn Beer Bread , Cheddar Chile Beer Bread i Sweet Pumpkin Beer Bread .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść żeliwną patelnię o średnicy 9 lub 10 cali.
W dużej misce wymieszaj mąkę samorosnącą, cukier, proszek cebulowy, koperek i sól.
Wlej piwo i mieszaj, aż wszystkie suche składniki zostaną wchłonięte. Mieszaj tak lekko, jak to możliwe, aby nie wytrącić piwa. Wmieszaj kostki sera.
Piecz przez 45 do 60 minut, lub do momentu, aż wierzch lekko się podniesie po dotknięciu. Chleb powinien wyrosnąć znacznie ponad brzeg formy.