Chleb bananowy z kawałkami czekolady Judy
Chlebek bananowy z kawałkami czekolady Judy może być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 248 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Udaj się do sklepu i kup jajka, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 26% , to danie nie jest tak wybitne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również: Chleb bananowo-miodowo-czekoladowy , Dżem bananowo-czekoladowy - jak zrobić krem czekoladowo-bananowy i Ciasteczka bananowo-czekoladowe z siemieniem lnianym .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Wyłóż dno natłuszczonej formy do pieczenia chleba o wymiarach 23x13 cm papierem pergaminowym; natłuść papier.
W dużej misce ubij masło i cukier, aż powstaną grudki.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wmieszaj banany, maślankę i wanilię. W drugiej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; wmieszaj do ubitej masy. Wmieszaj kawałki czekolady i, jeśli chcesz, orzechy włoskie.
Przełożyć do przygotowanej patelni.
Piecz 60–65 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę; usuń papier.