Przepis Chana Masala (Pikantny Indyjski ciecierzyca) jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie niesamowity bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Za 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś proszek kolendry, kurkumę, paprykę chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj chana masala, jak zrobić południowoindyjską Chana masala, Ciecierzyca z Garam Masala, oraz Dymny Żółty groszek Split (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Zmiel cebulę, pomidor, imbir, czosnek i paprykę chile razem w robocie kuchennym na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć liście laurowe na gorącym oleju, aż będą pachnące, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Wlej pastę na patelnię i gotuj, aż olej zacznie oddzielać się od mieszanki i będzie złotobrązowy, 2 do 3 minut. Dopraw mieszankę chili w proszku, kolendrą, proszkiem, gram masala, kurkumą i solą; gotuj i mieszaj, aż będzie bardzo gorąca, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Płatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Wmieszaj wystarczającą ilość wody do mieszanki, aby uzyskać gęsty sos; doprowadzić do wrzenia i wymieszać ciecierzycę z sosem. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż ciecierzyca się podgrzeje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.