Cannoli Martini
Cannoli Martini może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na napoje. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo ma 662 kalorie , 18 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,93 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga ekstraktu waniliowego, cukru pudru, batonika czekoladowego i śmietanki pół na pół. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 31% , to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Martini z kawą i śmietanką , Cannoli i Cannoli z parmezanem .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ser ricotta, cukier puder, śmietankę i wanilię; przykryj i schłódź przed podaniem.
Wlać wino do dużego rondla. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się do około 1/3 szklanki. Odstawić do ostygnięcia.
Połóż jeden arkusz ciasta filo na blasze do pieczenia; posmaruj masłem. Pozostałą część ciasta filo przykryj folią spożywczą i wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wyschnięciu. Powtarzaj warstwy dziewięć razy.
Przekrój stos na pół wzdłuż, a następnie w poprzek, tworząc cztery prostokąty.
Powtórz czynność z resztą ciasta filo na innej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 8-12 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na patelniach na kratkach. Pokruszyć upieczone arkusze filo na kawałki o wielkości 1/2 cala.
Aby podać, ułóż w każdej z sześciu kieliszków do martini warstwę 1/2 szklanki pokruszonego ciasta filo, niecałą łyżkę zredukowanego wina, 2 łyżeczki startej czekolady i 2/3 szklanki mieszanki ricotty.
Posyp resztą czekolady i ciasta filo.