Burgery z indyka z sosem serowym jalapeno
Przepis Turkey Burgers with Jalapeno Cheese Sauce zaspokoi Twoje amerykańskie pragnienie w około 25 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 3,04 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 373 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Mieszanka mielonego indyka, pomidora, bułek do hamburgerów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 74% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Apple Cheddar Turkey Burgers With Chipotle Yogurt Sauce , Grilled Turkey Burgers With Roasted Jalapeños and BBQ Sauce orazTurkey-Spinach Burgers With Sweet Soy-Ginger Sauce są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce namocz chleb w 1/2 szklanki mleka przez 1 minutę.
Dodaj czosnek, musztardę, sól i pieprz. Pokrusz indyka na mieszankę i dobrze wymieszaj. Uformuj sześć kotletów; odstaw.
W małym rondelku wymieszaj mąkę i pozostałe mleko, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj ser i jalapeno; mieszaj, aż ser się rozpuści. Trzymaj w cieple.
Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj kotlety, przykryte, na średnim ogniu lub opiekaj w odległości 4 cali od ognia przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 165° i soki będą klarowne.
Podawać w bułkach z sałatą, pomidorami i sosem serowym z jalapeno.