Burgery z czarnej fasoli i ryżu

Burgery z czarnej fasoli i ryżu zajmują około 20 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis wegetariański laktoovo ma 435 kalorii , 21 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,32 dolara za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką liście sałaty, ser cheddar, salsę i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dość tani przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 66% , co jest dobrym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą , Burgery z czarnej fasoli nadziewane serem chipotle z kremem z awokado i Burgery z czarnej fasoli BBQ Just Julie .
Instrukcje
W dużej misce rozgnieć fasolę widelcem.
Dodaj ryż, cebulę, jajko i 2 łyżki salsy; dobrze wymieszaj. Nakładaj porcje po pół szklanki na dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą, wysmarowaną sprayem do smażenia. Spłaszcz do grubości 1,25 cm. Smaż na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony, aż salsa będzie twarda i zrumieniona.
W małej misce wymieszaj śmietanę i resztę salsy.
Na bułce połóż liść sałaty, burgera, mieszankę śmietanową i plasterek sera.