Bibimbap Gofrowy
Gofrowy Bibimbap może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 2 i kosztuje 2,47 zł za porcję. To danie główne ma 425 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kimchi, jajka, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Falafel Gofrowy, Gofrowe Ciasta Krabowe, oraz Waffled Hash Browns dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć, odcedzić i opłukać ryż w sitku, aż woda będzie czysta i nie będzie mętna.
Spłukany ryż połączyć z 3/4 szklanki wody w małym rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, a następnie nad i włączyć ogień w dół do niskiej. Gotować, niezakłócony, aż woda zostanie wchłonięta, o 15 protokół.
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, na kolejne 15 minut. Odkryj i napełnij ryż widelcem. Wymieszać 1 łyżkę oleju sezamowego, nasiona sezamu, 1 łyżkę sosu sojowego, ocet, cukier i 1/2 łyżeczki soli.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia (ryż można schłodzić do 1 dnia wcześniej).
Szpinak dla niemowląt połączyć z 1 łyżką wody w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Przykryć i kuchenka mikrofalowa, aż zwiędnie, 3 do 4 minut.
Odcedzić i wymieszać z pozostałym olejem sezamowym i sosem sojowym. Odstawić.
Rozgrzej gofrownicę do średniej wysokości. Obficie posmaruj górną i dolną część gofrownicy olejem sezamowym. Wymieszać 2 ubite jajka do schłodzonego ryżu. Równomiernie rozprowadzić około 1/2 szklanki mieszanki ryżu w gofrownicy. Zamknij i gotuj, aż ryż będzie złoty w plamy i można go łatwo podnieść za pomocą szpatułki, 4 do 6 minut. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną ryżu.
Przełożyć na dwa talerze i odstawić.
Lekko posmaruj dno gofrownicy większą ilością oleju sezamowego. Rozbij pozostałe 2 jajka na gofrownicę i trzymaj żelazko otwarte.
Jajka posypać solą. Gotować, aż białka są ustawione i żółtko jest nadal ciekły, 4 do 5 minut.
Na każdym gofrze ryżowym podawać jajko. Top ze szpinakiem, kimchi, pastą gochujang i sezamem.