Żółty Ryż Po Kubańsku
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Kubański żółty ryż może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka papryki, wody, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kubański Pikantny Żółty Ryż, Kubańska wieprzowina gatorbeka, czarna fasola i żółty ryż, oraz Wieprzowina I Ryż Po Kubańsku.
Instrukcje
Umieść ryż na sicie i spłucz pod zimną wodą, aż woda będzie czysta. Wstrząsnąć sito, aby usunąć nadmiar wody z ryżu.
Umieść ryż w dużym rondlu z ciasno dopasowaną pokrywką i dodaj wodę. Wymieszać w cebuli, sól, annatto proszku, papryka, i pieprz. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu. Po gotowaniu przez 10 minut delikatnie wymieszać groszek z ryżem. Gotować, aż cała woda odparuje i ryż jest miękki, 15 do 20 minut dłużej.
Podawać udekorowane plastrami pimento.