Żółty ryż Eleny
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Żółty ryż Eleny może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wodę, groszek i marchew, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Surowy, bezglutenowy Sernik czekoladowy z truskawką C, Ryż Żółty, oraz Ryż Żółty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wodę, olej roślinny, czosnek, ocet, kurkumę i sól razem w rondlu 2-quart.
Umieść osłonę na rondlu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Powoli wymieszać ryż z gotującą się mieszaniną. Wymień pokrywę, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj mieszankę ryżu, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Przełożyć ryż do dużej miski. Delikatnie złóż groszek i marchew na ryż.