Żółta zupa grochowa i Grochówka z krewetkami
Żółty Squash i Split Grochówka zupa z krewetkami może być tylko głównym daniem szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 228 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz latem squash, groszek, śmietana do bicia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać żółty groszek można śledzić to danie główne z Bananowy Placek Brownie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Grochowa Dzielona Żółta, Zupa Grochowa Dzielona Żółta, oraz Zupa Grochowa Dzielona Żółta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-na 15-calowej patelni do pieczenia, wymieszać squash z oliwą z oliwek; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i wymieszać do pokrycia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, mieszając od czasu do czasu, aż squash będzie miękki po przekłuciu, 15 do 20 minut.
W międzyczasie, na patelni 5-do 6-quart na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać cebulę i mieszać od czasu do czasu, aż bardzo kuleje, 8 do 10 protokół.
Dodać bulion i wino, zwiększyć ciepło i doprowadzić do duszenia.
Dodaj krewetki i dusić, odkryte, tylko do różu na zewnątrz i nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 2 protokół. Za pomocą sitka lub łyżki z rowkiem przenieś krewetki do miski.
Opłucz trawę cytrynową; odetnij i wyrzuć twarde wierzchołki i koniec korzenia.
Usunąć i wyrzucić twarde warstwy zewnętrzne. Płaską stroną noża lub młotka zmiażdżyć delikatną wewnętrzną łodygę.
Dodaj do patelni wraz z kminkiem, kurkumą i podzielonym groszkiem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż groch będzie bardzo miękki i prawie całkowicie rozbity, około 50 minut.
Wymieszać wszystko, ale o 1/4 szklanki pieczonego squasha. W blenderze lub robocie kuchennym, pracując partiami, jeśli to konieczne, wirować zupę, aż będzie gładka. Powrót do patelni na małym ogniu i wymieszać śmietanę, sól i pieprz do smaku.
Podgrzewać aż do gotowania na parze (patrz UWAGI).
Zupa z kadzi do misek i top równo z krewetek i zarezerwowane pieczone squash.