Żółta Komosa Ryżowa
Żółty Quinoa może być tylko przystawka szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz przyprawy adobo, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Parmezan Quinoa z cukinią, żółtą dynią i marchewką, Pomiń ryż i spróbuj Quinoa-meksykańska Sałatka z Quinoa z czarną fasolą i kukurydzą, oraz Gość Posta: Cebula Balsamiczna Quinoa Paszteciki & Sałatka Quinoa.
Instrukcje
Opłukać quinoa bardzo dobrze i spuścić go w durszlaku. Usunie to gorzką powłokę podobną do proszku, zwaną saponiną, naturalną powłoką zaprojektowaną w celu odparcia błędów, które mogą stworzyć gorzki smak.
Umieść quinoa to w średnim rondlu, dodać wodę i niech gotować przez 15 do 20 minut lub aż quinoa jest dmuchany i woda jest wchłaniana. Puch z widelcem.
Na oddzielnej dużej patelni rozgrzać olej i masło na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodaj cebulę, zielony pieprz, i czosnek, i zielony pieprz i gotować. Mieszaj, aż cebula będzie przezroczysta; około 5 do 7 minut.
Dodaj zielone chiles, adobo, pietruszka i sól do smaku.
Dodać ugotowaną komosę ryżową i dokładnie wymieszać.
Podawać na gorąco, przyozdobione posiekaną natką pietruszki.