Żytni Chleb Piwny
Żytni chleb piwny to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, kminek, skracanie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Salt Grass Steakhouse Shiner Bock Beer Bread-możesz zrobić chleb piwny w domu z naszym take alike dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę żytnią, piwo i drożdże połączyć w dużej misce. Przykryj miskę folią. Wyruszamy na noc. Nie przechowywać w lodówce.
Następnego dnia dodać cukier, sól, skracanie i jajko; ubić mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby wymieszać z kminkiem.
Dodać wystarczającą ilość białej mąki chlebowej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Zagnieść na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie gładka, około 10 minut.
Umieść w wysmarowanej misce i obróć, aby naoliwić powierzchnię ciasta.
Odstawić w ciepłe miejsce około 1 godziny lub do podwojenia.
Rozwałkować ciasto i podzielić na pół. Uformować w okrągłe lub podłużne bochenki i ułożyć na wysmarowanych tłuszczem blachach posypanych mączką kukurydzianą.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 30 minut. Fajne na stojakach.