Żydowskie ciasto jabłkowe II
Jewish Apple Cake II może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 86 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka, ekstrakt z wanilii, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Żydowskie Ciasto Jabłkowe, Żydowskie Ciasto Jabłkowe, oraz Żydowskie Ciasto Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka jedna 10-calowa patelnia rurowa.
Pokrojone jabłka posypać 5 łyżkami białego cukru i zmielonym cynamonem. Wrzucić do herbu i odstawić.
Wymieszać mąkę, jajka, 2 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia, sól, olej roślinny, sok pomarańczowy i wanilia, aż dobrze wymieszane. Ciasto będzie dość sztywne.
Wlać 1/2 ciasta do przygotowanej patelni.
Masę jabłkową umieścić na cieście, a pozostałą masę wlać na wierzch.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 60 do 80 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni.