Żurawinowy Smak
Żurawinowy smak to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 3. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1760 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i zbierz żurawinę, tarty jabłka, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Żurawinowy Smak, Żurawinowy Smak, oraz żurawinowy smak.
Instrukcje
Przygotuj Młynek: jeśli używasz staroświeckiego młynka, użyj średniej wielkości płyty młynka i ustaw Młynek na krawędzi stołu z dużą miską lub patelnią, aby złapać mieszankę owoców, ponieważ jest mielona. Staromodne Szlifierki mają tendencję do wycieku soku w dół podstawy Szlifierki, więc może chcesz ustawić miskę pod spodem, aby złapać kapie.
Jeśli nie masz staromodnego młynka, możesz użyć osprzętu do młynka do kuchni
Mikser pomocy, lub można użyć robota kuchennego. Jeśli używasz robota kuchennego, uważaj, aby nie przesadzić! Albo będziesz miał papkę zamiast smakołyku.
Można również posiekać bardzo drobno ręcznie, ale to trudne, zwłaszcza z żurawiną.
Wciśnij owoce przez młynek: wciśnij żurawinę, pomarańcze i plastry jabłka przez młynek. Dołącz skórkę pomarańczową! Zmieniaj owoce, przesuwając je przez młynek, aby różne owoce zmieliły się razem. Jeśli nie masz młynka, pulsuj owoce w robocie kuchennym.
Dodać cukier: wymieszać z cukrem. (Zacznij od mniej niż filiżanki i dodawaj 1/4 filiżanki, aż osiągniesz pożądany poziom słodyczy.)
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż cukier się rozpuści, około 45 minut. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.