Żurawinowa żelatyna Waldorf
Żurawinowa żelatyna Waldorf to bezglutenowy i bezmleczny dodatek do dań . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,05 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 158 kalorii . Udaj się do sklepu i kup sól, żelatynę żurawinową, kwaśne jabłka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 37% wyniku , co nie jest wynikiem doskonałym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Forma z żelatyną żurawinową , Żelatyna żurawinowo-granatowa i Żelatyna z żurawiny owocowej .
Instrukcje
Posyp niesmakowaną żelatyną 1/4 szklanki zimnej wody; odstawić na 5 minut. W misce rozpuścić we wrzącej wodzie zmiękczoną żelatynę i żelatynę żurawinową. Mieszaj sos żurawinowy, aż się zmiksuje.
Dodaj cynamon, imbir, sól i pozostałą zimną wodę. Przykryj i przechowuj w lodówce, aż prawie stwardnieje. Dodać jabłka i orzechy włoskie.
Wlać do nienatłuszczonego 2-1/2-qt. miska do serwowania. Przechowywać w lodówce do twardości.