Żurawinowa Sałatka Balsamiczna
Żurawinowa Sałatka balsamiczna zajmuje około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 95 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką żurawinę, pomarańcze pępkowe, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Działa dobrze jako bardzo przystępny hor d ' oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Sałatka Z Łososia Balsamicznego Żurawinowego, Sałatka z żurawiny z winegretem balsamicznym z klonu, oraz Kandyzowana Sałatka z żurawiny orzechowej z dressingiem balsamicznym.
Instrukcje
W dużej misce połącz szpinak, sałatę, pomarańcze, ser i cebulę. W małej misce wymieszaj winegret, sok pomarańczowy i skórkę.
Skrop sałatkę; wrzucić do płaszcza.
Posyp żurawiną i migdałami.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Williams Selyem Unoaked Chardonnay z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 70 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Unoaked Chardonnay]()
Williams Selyem Unoaked Chardonnay
To fermentowane wino w 100% ze stali nierdzewnej pochodzi ze starszych winorośli w Rosyjskiej dolinie rzeki. Zimna fermentacja wytwarza aromaty dojrzałych brzoskwiń, białych nektarynek, kwiatów cytrusów i świeżego pieczywa. Na podniebieniu jest wytrawny, z orzeźwiającymi smakami gruszek, białych brzoskwiń, minerałów i cytryn Meyera. Orzeźwiająca kwasowość i kremowa konsystencja zapewniają temu winu możliwość łączenia się z różnymi pikantnymi przystawkami lub przystawkami serowymi.