Żurawina, Figa i Pinot Noir Chutney
Żurawina, Figa, i Pinot Noir Chutney wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na $3.93 za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 68 powiedziało, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka cukru, fig, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest raczej złe. Spróbuj Żurawina, Figa i Pinot Noir Chutney, Sos Żurawinowy Z Pinot Noir, oraz Pikantny sos żurawinowy z Pinot Noir dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś wino na wolnym ogniu w małym rondlu.
Wyjąć z ognia, dodać figi i pozostawić do miękkości, o 30 protokół.
Odcedzić, zastrzegając Wino i figi oddzielnie.
Połącz cukier, 1 1/2 szklanki wody, zastrzeżone wino, skórka pomarańczowa i imbir w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż cukier całkowicie stopi, minutę lub dwie.
Dodaj połowę żurawiny i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż jagody pękną i będą bardzo miękkie, około 10 minut. Wymieszać z pozostałą żurawiną i namoczonymi figami i gotować przez 5 minut dłużej. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Wyrzucić skórkę pomarańczową i zeskrobać chutney do miski.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone. Chutney można przygotować 24 godziny wcześniej i przechowywać w lodówce.
Przedruk za zgodą Bobby Flay Bar Americain Cookbook przez Bobby Flay z Stephanie Banyas i Sally Jackson, (C) 2011 Clarkson PotterBOBBY FLAY, autor bestsellerów New York Times, jest szefem kuchni-właściciel sześciu znakomitych restauracji, w tym Mesa Grill, Bar Americain, i Bobby Flay stek, i rozwijająca się lista Bobby Burger pałace. On jest gospodarzem wielu popularnych programów kulinarnych na Food Network, od Emmy-winning Boy Meets Grill i Grill It! z Bobbym Flayem, do serii Iron Chef America, Throwdown! z Bobbym Flayem i gwiazdą Food Network. Brunch @ Bobby 's zadebiutował na kanale Cooking jesienią 2010 roku, a America' s Next Great Restaurant zadebiutował w marcu 2011 roku na NBC. To jego jedenasta książka. Jego strona internetowa to Bobby
Dodaj notatki moje notatki